Модни дефилета показват облекла за домашни любимци
Модни дефилета показват облекла за домашни любимци / снимка: dariknews.bg

Дефилета, на които ще бъдат демонстрирани модни облекла и обувки за кучета и котки, ще видят за първи път посетителите на ЗОО РЕВЮ 2009. В ролята на манекени ще влязат специално подбрани животни, в продължение на два дни те ще се изявяват на сцената по време на 20-минутните ревюта. Това е една от атракциите в десетото издание на Панаира за домашни любимци, който ще се проведе от днес до 1-ви ноември в панаирния комплекс.

За първи път в България ще направим екстериорна изложба на котки, съобщи Андон Тодоров, председател на Киноложко дружество-Пловдив, което е съорганизатор на изложението заедно с Международен панаир Пловдив. В надпреварата ще участва победителката от международен конкурс в Кипър, която спечелила титлата по красота сред 700 претенденти.

Новост е и състезанието Аджилити, в което кучета минават през различни препятствия като тунели, маси, люлки и греди. Целта е екземпляри, които нямат шанс в класирането по екстериорни показатели, да се проявят като спортисти, обясни Андон Тодоров.

По време на панаира на домашните любимци ще се проведат традиционните екстериорни изложби за връчване на титлите C.A.C. и C.A.C.I.B., които дават достъп до национални и международни шампионати по красота. В тях ще се представят кучета от България, Франция, Чехия, Германия и Русия, а съдиите са от Полша, Норвегия, Германия, Словения.