Медиците-рекетьори остават в ареста
Медиците-рекетьори остават в ареста / netinfo
Двамата студенти по медицина, които се опитаха да изнудят млада жена и нейното семейство за 200 000 лева със заплаха, че са й инжектирали отрова, остават за постоянно в ареста. Районният съд в Пазарджик отчете като утежняващо обстоятелство, че  бъдещите лекари са използвали медицинските си познания при престъплението и са го извършили, въпреки че са  отчитали опасните последици.

Адвокатите на Ангел Добрев и Веселин Грозев поискаха замяната на мярката за неотклонениe с по-лека – парична гаранция или домашен арест, но искането им не бе уважено от магистратите. Прокурорът по делото Георги Кацаров поиска най-тежката мярка за неотклонение – “задържане под стража” с мотива, че двамата са автори на деянието, то е извършено умишлено и могат да се укрият от правосъдието. Съдът  записа в мотивите си, че Добрев и Грозев са формирали изключително престъпно мислене.

Разследването по случая продължава. Основната версия, по която се работи, е изнудване за пари. Жертвата Кристина Бързакова и съпругът й Васил наскоро са кумували на 21-годишния Ангел Добрев.

Стажант-лекарят от  Медицинския университет в Пловдив е направил самопризнания за рекета. Иззети са мобилните телефони, от които той и съучастникът му Веселин Грозев са изпращали SMS-ите, с които са изнудвали семейството на Кристина Бързакова.