/ Тина Соколова
Медици започват ефективни стачки по региони
101068
Медици започват ефективни стачки по региони
  • Медици започват ефективни стачки по региони
Медиците започват ефективни стачки с прекъсване на работа. То ще бъде стъпаловидно - започва се с един час - час и половина - два, но крайните действия ще продължат до започване на истински диалог и постигане на всички цели.

Медицински специалисти протестираха пред здравното министерство (СНИМКИ)

Това обяви по време на днешния протест на специалистите по здравни грижи координаторката им за Пазарджик Димитрия Димитрова. Тя и колегите й не са променили намерението и след проведената вчера среща със здравния министър Кирил Ананиев.
 

Медици започват ефективни стачки по региони
Тина Соколова

Той е отчел някои от проблемите на гилдията – като ниското заплащане и това, че в страната работят наполовина по-малко от нужните медицински специалисти, но реално не е предложил задоволително решение.

Медицинските сестри отново на протест, не вярват на обещанията на здравния министър

Оттук нататък всеки ден медици ще пътуват от цялата страна, за да се вливат в протестите пред Министерството на здравеопазването, а колегите им по места ще дават подкрепа с прекъсване на работа. Не е изключено да се стигне и до спиране за цял ден.
 

Медици започват ефективни стачки по региони
Тина Соколова

„Пациентите трябва да знаят, че ние се борим колкото заради себе си, толкова и за тях, подчерта Димитрова. Изтичането на наши колеги към чужбина доведе до невъзможност да се покриват каквито и да било стандарти в здравеопазването. За да спре тази тенденция, за да се върнат хората, за да има кой да лекува и тук, трябва да бъдат привлечени с достойни условия на труд“.

Вторият протест на медиците беше също толкова масов като първия, а този път те получиха подкрепа от пациентски организации, лекари, както и от граждани.

Чуйте още какво каза Димитрия Димитрова в аудиото: