Масови проверки на фирмите – вносители на химични вещества и изделия
Масови проверки на фирмите – вносители на химични вещества и изделия / netinfo

РИОСВ Смолян започна масови проверки на фирмите – вносители на химични вещества и изделия в Смолян и региона. Целта е да се идентифицират търговците, вносители на химични вещества, които подлежат на предварителна регистрация по регламента REACH, съобщи пред Дарик Екатерина Гаджева от местната екоинспекция . По данни на РИОСВ на територията на Смолян тези фирми са 15.

Предварителната регистрация започна от 1-ви юни и ще приключи на 1 – ви декември. Всички химични вещества, произведени или внесени в количества равни или по-големи от 1 тон на година след 1 юни 2007-а, следва да бъдат предварително регистрирани. За да може да се възползва от преходните срокове в регламента, всяка компания трябва да подаде в посочената Агенция пълна информация за наименованието на веществото, името и адреса на дружеството, лицето за контакти, както и предвидения краен срок за регистрация и съответната тонажна група.

На базата на подадената информация ще се изготвят досиета на химичните вещества, които ще описват мерките за работа с тях.