„Магията, наречена България” на ДГ „Марица” – още един празник на район „Северен”
„Магията, наречена България” на ДГ „Марица” – още един празник на район „Северен” / netinfo

Празник на своите родители, учители и гости поднесоха малките възпитаници на ДГ „Марица”, които продължиха инициативите в район „Северен” по отбелязване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Във Военния клуб се събраха всичките малчугани на градината, облечени с нови костюмчета, обагрени в палитрата на българската носия. И това не беше случайно, защото спектакълът им, с красивото име „Магията, наречена България”, бе изграден изцяло върху фолклорни мотиви. Директорът на градината Надежда Дервенска с гордост приветства малките артисти и екипа си и представи многобройните гости – стотиците родители и ръководството на район „Северен”, водено от кмета Ральо Ралев.

Всички присъстващи бяха еднакво нетърпеливи да видят изненадата на чаровните танцьори, майсторските им изпълнения в ритъма на прочутите български хора. Залата беше тясна за многобройната публика, а когато децата затанцуваха на фона на мултимедийни изображения, показващи красотите на България, възторгът и аплодисментите нямаха край.

Ралев приветства сърдечно множеството от деца, учители и родители и им пожела много нови успехи и щастливо лято. Той изрази убеждението си, че вълнуващото тържеството на детска градина „Марица” е изражение на труда и усилията, на търпението и всеотдайността на целия педагогически екип, на безрезервната подкрепа на родителите, на отличното взаимодействие между градината и районната администрация.