Кюмюрджиев: Без ВМРО мнозинството ще работи по-добре
Кюмюрджиев: Без ВМРО мнозинството ще работи по-добре / netinfo
ГЕРБ няма да изтегля двамата останали в управлението свои заместник-кметове, това е решение на кмета, заяви в предаването Дарик кафе председателят на Общинския съвет и лидер на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев. Славчо Атанасов да си стегне администрацията за по-добра работа, вместо с изявления за бламиране да обработва общественото мнение за провала на управлението, каза Кюмюрджиев. Според него ГЕРБ досега не е управлявала и само формално е присъствала във властта, без правомощия при вземането на решения.

В новия формат Общинският съвет ще работи по-добре, декларира неговият председател. Не ние нарушихме споразумението за правилата за работа на Коалиционния съвет, каза лидерът на ГЕРБ и посочи, че ВМРО не е съгласувала предложенията си с тях. Той посочи, че коалиционният договор предвижда възможност за публично дистанциране от действията на партньора, когато те се разминават с платформата и предизборните ангажименти на партията към избирателя и носят негативи за управлението.

Пак ще подкрепяме добрите предложения за града, каза Кюмюрджиев и посочи, например, че групата съветници би гласувала “за” кметското предложение общината да поеме 1,4 млн. лева дългове на Белодробна болница. Такова предложение обаче не е било внесено до снощи в Общинския съвет, въпреки твърденията на кмета, заяви председателят на Общинския съвет.

Още за очакванията му за работата на Общинския съвет след преструктурирането му, за опитите за свялянето му, за отношенията с ВМРО и кметската администрация чуйте в интервюто на Мария Троева и Митко Лишев в прикачените звукови файлове