Къртят настилката на площад „Джумаята”
Къртят настилката на площад „Джумаята” / netinfo

Започва подмяна на настилката на площад Джумаята, съобщиха от Общината. Ремонтът ще продължи четири месеца. Площадът трябва да е завършен в средата на юли.

Днес стартира изкъртването на 260 квадратни метра бетонова настилка и плочи, за да се подготви терена на площад “Джумая” за новата настилка и допълнителното благоустрояване на Главната. След премахване на старата настилка, ще бъдат поставени гранитни стъпала и бордюри, ще бъде изработена пясъчната подложка и полагане на нова бетонова настилка. След това ще бъде е поставено художествено осветление.

Продължава работата по ул. “11-ти август”, където са премахнати старите настилки и вече се поставят новите бетонови блокове. След полагане на настилката, в края на април, ще бъде монтирано и художествено осветление.

Започна и премахването на старата настилка по ул. “Д-р Вълкович”. През април ще започне полагането на основата на новата настилка, а до края на май трябва да бъде приключено и поставянето на настилката от нови бетонови павета. До края на май и на тази улица ще бъде монтирано художествено осветление.