Кошински: До две седмици в Пловдив няма да има стари съдове за смет
Кошински: До две седмици в Пловдив няма да има стари съдове за смет / dariknews.bg

„Чистота"-Пловдив подменя изцяло съдовете за смет в квартал „Прослав". Днес нови 90 „бобри" бяха разстановани в района. Управителят на комуналната фирма Радослав Кошински отправи призив към жителите на района да не изхвърлят сгур и селскостопански отпадъци в новите съдове.

Шефът на комуналната фирма допълни: "Около месец „Чистота" поставя новите съдове за смет в целия град. До две седмици ще приключим напълно и Пловдив ще е оборудван на сто процента с нови съдове. Това е единственият голям град в България, който е оборудван така и за първи път от десетилетие на Пловдив му се случва такова нещо, каза Кошински. С течение на годините съдовете в квартал „Прослав" не са подменяни и сега са в критично състояние. Понеже се намира в периферията на града, кварталът е бил подценяван, тук са пращали стари съдове. От „Чистота" обаче смятаме, че всеки квартал и район трябва да разполага с нови съдове и да бъде почистван както всички останали, независимо къде се намира. Така сме организирали и работата в „Чистота". Държим всеки квартал да е еднакво обезпечен като почистване."

"До момента в „Прослав" имаше 80 съда, сега ги увеличаваме на 90. Ако не достигат, ще добавим и още. Махаме всички стари и поставяме нови съдове. Искам да направя един призив към хората, защото голяма част от съдовете се похабяват от изхвърлената сгур през зимата и от различни селскостопански отпадъци. Нови съдове, които миналата година сме разстановали, вече са унищожени, обясни Радослав Кошински. Затова предприехме кампания в кварталите, където има повече къщи с дворове, разлепяме брошури и листовки, нашите служители разговарят с хората да изсипват сгурта до съдовете за смет, а не в тях, за да не ги запалват. Ние след това събираме сгурията. Една кофа сгур унищожава казана, който струва 500 лева и това е загуба за всички, защото парите са от нашите данъци", каза още Кошински.