Кметът на „Южен“ заделя над 400 хил. за нови паркинги и паркоместа
Кметът на „Южен“ заделя над 400 хил. за нови паркинги и паркоместа / Дарик Пловдив/ архив

Над 400 хил.лева е предвидил кметът на район „Южен“ Борислав Инчев за изграждане на нови паркинги и паркоместа през 2016-та година. Капиталовата програма на района ще бъде в размер на около 800 хил. лв.,като близо половината от тях ще бъдат вложени в изграждане на нови паркинги и паркоместа. По разчетите на Инчев, това ще позволи да бъдат направени между  8 и 12 паркинга, като всеки един от тях ще е за между 20-30 до 50-60 места.

Едновременно за това са предвидени и 80 хил. лв. за изграждане на 2 детски площадки, 1 спортна площадка и няколко кучешки.

Заделят се и 100 хил.лв. за направа и реконструкция на тротоари, 120 хил, за запълване на дупки и преасфалтиране, а за пренареждане на паважни настилки и обособяване на джобове на съдовете за смет се залагат около 80 хил. лв.

По отношение на финансовата обезпеченост на района Инчев бе категоричен, че всички разходи свързани с нормалното функциониране на района са подсигурени. Сградата на района е една от новите и поради това няма големи проблеми, напротив стаите са с много добри условия, има необходимата техника.

“Финансовият баланс е положителен и нямаме просрочени задължения и такива, които не можем да обслужим и всичко бива заплащано навреме и според заложените приоритети в закона, разказа районният кмет.