/ netinfo
Кметът на Пазарджик
99178
Кметът на Пазарджик
  • Кметът на Пазарджик
Убеден съм, че каквото е зависело от нас, сме го направили за безопасността на спортните и детските площадки. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов по повод на трагичния инцидент с 13-годишно момче, което е в Интензивното отделение с травми на главата и гръдния кош, след като футболна врата се стовари върху него.

Раненото на спортна площадка дете се подобрява

Кметът изказа съчувствие към семейството на детето. Съобщи, че то вече е започнало да се подобрява. В случая вината е само на негова и на другите деца с него, допълни кметът.

После разказа, че служителите на „Общински имоти“ всяка седмица в петък правят огледи на всички спортни и детски площадки. Винаги намират много счупени съоръжения – не толкова при игра, колкото от вандали. Изпращат се работници, които поправят щетите, а на следващата седмица е същото.

Състоянието на раненото от футболна

Ситуацията е такава във всички квартали, както и в градската градина, където пък обект на агресия стават пейки, чешмички и дори огромните бетонови кошове, тежащи по 250 кг. Трошат се лампи, крадат се крушки. Преди дни люлки били откраднати само 24 часа след монтирането от новоизграждаща се детска площадка на ул. „Димчо Дебелянов“.

Градоначалникът увери, че поддръжката се прави, и то старателно, не заради инцидента, а от години, откакто са направени тези съоръжения. Но общината не може да сложи пазач на всяко дете, нито е нормално тийнейджърите да са под постоянен родителски контрол. Малките трябва да се възпитават сами да се пазят, както и да пазят общинските площадки, които са собственост на всички хора, допълни кметът.

Чуйте повече по темата от Тодор Попов.