/ ThinkStock/Getty Images
Дете на 13 години лежи в Отделението за интензивно лечение в Областната болница в Пазарджик, след като е пострадало лошо от стоварила се върху него футболна врата. Инцидентът е станал още в почивните дни за Деня на независимостта, но до момента от ресорните институции не е изнесена никаква информация, макар да става дума за изключително тежка и нелепа трагедия.

Момчето е от Пазарджик. Пострадало е на спортно игрище, намиращо се близо до бул. „Мария Луиза“. Не е известно как се е стигнало до злополучното падане на тежката врата, нито дали то е предизвикано от неразумно поведение на децата или е имало пропуски при поставянето й. Сигурно е обаче, че именно този инцидент е причината за масовите проверки на спортни и детски площадки, разпоредени лично от шефа на Областната дирекция на МВР Йордан Рогачев.

Тринайсетгодишния тийнейджър е в безсъзнание, на командно дишане. Опасността за живота му не е отминала, въпреки че вече няколко дни лекарите се борят за живота му. Има тежка черепно-мозъчна травма, множество кръвоизливи, друга тежка травма на гръдния кош и белия дроб, съобщиха от Областната болница. От направените консултации със специалисти е станало ясно, че не може да се приложи оперативно лечение. Единствено може да се чака момчето само да се възстанови.