Карат безразсъдно и... туп с колата в реката!
Карат безразсъдно и... туп с колата в реката! / Дарик архив

Два леки автомобила паднаха в речни корита на територията на Асеновградска община вчера. Около 17 часа било съобщено, че на кръстовище в квартал “Долни Воден” “Ситроен” преминал през мантинела вдясно извън пътя и се преобърнал в реката. С контузии по главата и тялото е хоспитализиран 34-годишен местен жител, който пътувал сам в колата. Взета му е кръвна проба за алкохол.

Два часа по-късно на пътя между Белица и Лъки, поради движение с несъобразена скорост и загуба на контрол, същото се случило и с лек автомобил “Сеат”. В болница са откарани две 13-годишни пътнички, които след прегледи са освободени за домашно лечение. Отрицателна е алкохолната проба на 21-годишния водач от Лъки.

Моторист е без сериозни наранявания след произшествие на пътя между Асеновград и Смолян, съобщават още от полицията. Сигналът е получен около 18 часа в неделния ден. По първоначални данни 22-годишен пловдивчанин загубил контрол над управлявания мотоциклет “Кавазаки” и се блъснал в скат вдясно извън платното за движение. След медицинска помощ младежът е освободен за домашно лечение. Взета му е кръвна проба за алкохол. Случаят е отработен по административен ред.

9-годишно момче е пострадало при пътен инцидент в Рудозем, съобщиха от полицията. Детето се е блъснало с велосипед в предницата на лек автомоби "Пежо", управляван от 46-годишен водач. Вследствие на инцидента момчето е получило охлузна рана на крака. Оказана му е медицинска помощ в МБАЛ-Смолян и е освободен за домашно лечение. Екип на „Пътна полиция" посети местопроизшествието и е взел отношение по Закона за движение по пътищата.

32-годишен от Раковски пък бил заловен да шофира под въздействието на опиати. Нарушението на мъжа било установено около 21 часа снощи на ул. “П. Богдан” в града, където дрогираният водач бил спрян за проверка с управлявания лек автомобил “Фолксваген”. По случая е започнато бързо производство.