Камион блъсна лека кола до митницата, пиян шофьор буйства в полицията
Камион блъсна лека кола до митницата, пиян шофьор буйства в полицията / Дарик архив

Водач на лек автомобил пострада при катастрофа край митница Пловдив, съобщиха за Дарик от пресцентъра на полицията. Сигналът за инцидента е постъпил около 9.00 часа. По предварителна информация камион е извършвал обратен завой на кръстовище в близост до терминала, при което е блъснал леката кола. На местопроизшествието са изпратени екипи на „Спешна медицинска помощ“ и полицията. Водачът на леката кола е прегледан на място. Работата по случая продължава.

През изминалото денонощие на територията на Пловдивска област са станали 29 пътни произшествия с материални щети, допълват от полицията. Регистрирана е и катастрофа с един ранен.

Пиян и неправоспособен водач бе задържан от служителите на реда в Стамболийски. Около 21.40 часа снощи постъпил сигнал за катастрофа с материални щети – на ул. “Иван Вазов” лек автомобил “Форд” се движил с несъобразена скорост и се блъснал в крайпътна ограда. Колата управлявал 49-годишен от село Триводици, без да притежава шофьорска книжка и след солидна употреба на алкохол – 2,13 промила. С полицейска заповед мъжът е задържан за едно денонощие. Образувано е бързо производство.

Водач на автомобил пък е задържан за неподчинение и оказана съпротива на служители на реда в Пловдив. Около 17 часа във вторник микробус “Форд Транзит” преминал покрай сградата на сектор “Специализирани полицейски сили” на бул. “Шести септември”, създавайки предпоставка за пътно произшествие с друг автомобил. Незабавно бусът бил последван от намиращи се наблизо полицейски служители и след няколко метра бил спрян, а на шофьора било разпоредено да предостави документите си за проверка. Той обаче отказал да се подчини и побягнал извън автомобила, а при задържането му оказал съпротива. Извършителят - 34-годишен мъж от село Бутан, е отведен за 24 часа във Второ РУ. При съставянето му на акт за установеното нарушение на Закона за движение по пътищата, той отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол или да даде кръвна проба за изследване. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Пловдив. С решение на Пловдивския районен съд за проява на дребно хулиганство на мъжа е наложено административно наказание „задържане в структурното звено на МВР” за 5 денонощия.