Йордан Шишков: Мнозинството в ОбС иска фалита на „Родопи”
Йордан Шишков: Мнозинството в ОбС иска фалита на „Родопи” / dariknews.bg/ Архив

Новото ръководство на Общински съвет „Родопи" и сформираното мнозинство, съзнателно водят общината към фалит, за да изпълнят предизборните обещания на ГЕРБ за нейното закриване. Това заяви кметът на Община „Родопи" Йордан Шишков по повод приетото от съветниците предложение отново да бъде даден на разследващите органи за отклоняване на средства.

Председателят на Общински съвет „Родопи" Георги Цанков не умее да владее съветниците, както и цялата работа на местния парламент. Не мога да си представя, че група гастрольори са по-големи специалисти от служителите в Сметната палата, каза Шишков и цитира част от становището на институцията по отчета на Бюджет 2009 на общината. В него се казва, че „финансовият отчет е заверен без резерви, в него няма съществени грешки и нередности и дават вярна и честна представа за достоверността, законосъобразността и редовността на включените финансови и нефинансови информации". Документът е от 22 юли 2010 година.

Шишков обяви, че състоянието на общината не е добро, заради лошото и некомпетентно управление на общинските съветници. Възмутен съм от проявеното от мнозинството безхаберие за осигуряване на средства за социални плащания - дофинансирането на училища, детски градини, пенсионерски клубове и социални кухни, заяви Шишков. Той допълни, че  дупката в хазната на „Родопи" е 11 млн. лева. Този дефицит се дължи на рязкото стопиране на приватизационните сделки от кризата и несъбраните пари от продажби на общинско имущество, увери кметът на „Родопи".  

Заради решението от последната сесия на съветниците да се блокират продажбите на общинско имущество може и да не се изпълнят заложените 3 милиона лева приходи от продажби в Проектобюджет 2010 на общината, прогнозира той.

Йордан Шишков бе категоричен, че няма да абдикира от поста си, а ще продължи да работи за благото на жителите на Община „Родопи".