/ Даниела Субашева, DarikNews
Старши сержантът стигна до интубация, но лекарите го измъкнаха от лапите на коронавируса
49-годишният старши сержант от Карлово, който бе настанен в специализираното отделение за лечение на пациенти с Covid-19 в пловдивската УМБАЛ „Пълмед“, успя да пребори коронавируса с помощта на медиците от болничното заведение и беше изписан.
 
49-годишен военен е в пловдивска болница с COVID-19, интубиран е


Той бе на апаратна вентилация 7 дни, а преди 5, след подобряване на показателите му бе екстубиран. 49-годишният пациент е изписан от лечебното заведение според всички утвърдени протоколи за това и 2 последователни отрицателни проби за коронавирус. Към момента той е в добро здравословно състояние като след 12 дни интензивно лечение в „Пълмед“ той ще продължи да бъде под карантина в домашни условия.
 
В тежко състояние е военният, приет в Карловската болница

Прознозата при такива пациенти, които дълго време са били на апаратна вентилация е тежка. Рядко се стига до толкова бързо възстановяване. Благодарение на своевременната помощ, която успяхме да окажем на пациента постигнахме тези добри резултати за кратко време и днес той вече си е у дома“, коментира д-р Евелина Дарабанова, анестезиолог и реаниматор в отделението за лечение на пациенти с Covid-19 в УМБАЛ „Пълмед“.

УМБАЛ

Старши сержантът постъпва в болницата на 30-ти март след превеждане от МБАЛ „Карлово“ със симптоми на затруднено дишане, кашлица, температура и придружаващо заболяване диабет, както и положителна проба за коронавирус. Той веднага е настанен в специализираното отделение на „Пълмед“, където е интубиран и му е проведено интензивно лечение.
 
Приеха военен със съмнение за коронавирус в болницата в Карлово

Екипът на медицински комплекс „Пълмед“ му желае много здраве и успехи, съобщиха от болницата.
 
В тежко състояние е един от четиримата новооткрити пациенти с коронавирус в Пловдив

В „Пълмед“ за лечение в звеното остават 8 пациенти, 5 от които с положителна проба за коронавирус. Днес ще бъде изписан още един пациент – мъж от Англия, с отрицателни проби за наличие на Covid-19 и изчистен от вируса.