/ ThinkStock/Getty Images
8-годишно момче, което в неделя е било нахапано от бездомно куче в Асеновград, вече е стабилизирано и изписано за домашно лечение. Това съобщиха за Дарик от УМБАЛ „Св. Георги“.

Бездомно куче нахапа дете в Хасково (ВИДЕО)

То е било прието в лечебницата със силен стрес и рани по лицето и едната ръка. Не е имало фрактури. Детето е лежало два дни с майка си в Клиниката по ортопедия и травматология.

Куче нахапа 3-годишно дете в кърджалийско село

Инцидентът е станал на 7 юли на ул. "Отец Паисий" в Асеновград. 8-годишният Митко се е прибирал с още няколко свои приятели към вкъщи. По предварителна информация децата са играли в двора на намиращото се наблизо ОУ "Отец Паисий".

Безстопанственото куче изскочило изпод микробус и нападнало групата. Свидетели на инцидента са категорични, че децата по никакъв начин не са провокирали животното. По думите им, те дори не са го видели.
 
Питбул разкъса крака на жена в Асеновград

Съсед незабавно се притекъл на помощ, за да отърве детето от кучето. Други очевидци се обадили на тел. 112. Пристигнал екип на Спешна медицинска помощ, който откарал момчето в Университетска болница „Св. Георги“. Там му били направени няколко операции, заради разкъсвания на ухото, рани по лицето и едната ръка.
 

През следващите седмици с 8-годишния Митко ще работи психолог, защото уплахът е бил доста голям. Родителите на детето също са били стресирани.
 
Куче нахапа 8-годишно дете във Враца

В Асеновград само за последните няколко месеца това е пореден случай на нападение от бездомно куче над човек. В града зачестяват нападнатите и ухапани от безстопанствените четириноги хора, а популацията им продължава да расте.

Община Асеновград има сключен договор със Зооветеринарен комплекс-Пловдив, които по сигнал извършват акции по улов на бездомни кучета в града. Според закона, животните не се настаняват в приюти, а само се улавят, кастрират се, обезпаразитяват се и се връщат обратно по местата, от които са уловени.