Иван Тотев : Не очаквам да победим градове като Париж и Лондон
Иван Тотев : Не очаквам да победим градове като Париж и Лондон / europeanbestdestinations.com
Иван Тотев : Не очаквам да победим градове като Париж и Лондон
83724
Иван Тотев : Не очаквам да победим градове като Париж и Лондон
  • Иван Тотев : Не очаквам да победим градове като Париж и Лондон

Не си правя илюзии, че Пловдив може да победи градове като Париж или Лондон, но фактът, че сме в една класация с тях е повод за гордост и това е голям успех за града. Това заяви за Дарик радио кметът на Пловдив Иван Тотев по повод на номинирането на града за участие в престижната класация за Най-добра европейска дестинация.

„Вече се завъртаме в една орбита с градове като Париж, Лондон, Рим, Атина и други, които са признати за връх в туристическата индустрия. Само фактът, че сме на една уеб страница с тях е огромен успех, с който всички пловдивчани и българи трябва да се гордеем“, допълни кметът.

По думите му в последните няколко години няма международна класация за красив или стар град, в която Пловдив да не участва и в това отношение градът е категоричен лидер в България.

Кметът заяви още, че не е очаквал номинацията, за която е разбрал от социалните мрежи, но е останал много горд и очарован, когато е научил за нея.

Както стана ясно преди дни град Пловдив е номиниран за участие в 7-то издание на престижната надпревара Best European Destination 2016. Това е и единственият български град, който участва в състезанието.

В тазгодишното издание на надпреварата Пловдив се състезава с още 19 града, сред които Мадрид, Барселона, Виена, Лондон, Милано, Рим и Париж.

Официалното гласуване започна на 20-ти януари и ще приключи на 10-ти февруари.

ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА ПОКРЕПИ ПЛОВДИВ МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ ТУК.