/ Община Пловдив
До две седмици в Пловдив ще пристигне голям екип специалисти от испанската фирма „Индра“, който трябва да отстрани по най-бързия начин проблемите от неработещата система електронно таксуване и информация в градския транспорт. Това се разбра днес, след като представители на фирмата се срещнаха с кмета Здравко Димитров. 

„Обяснихме им какво трябва да се прави от тяхна страна. Набелязваме работна карта по дни, описваме проблем по проблем в детайли. Помолихме екипа да решава проблемите на място“, обясни пред журналисти зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов. По думите му липсата на комуникация довела до 4-годишните проблеми в системата, която така и не заработи в пълния си обем. 

Питат кмета за таблата по спирките, искат извънредна сесия заради "Пловдив 2019"

"Проблемите са десетки и ние ще ги опишем в работна карта и ще ги решаваме. Договорихме се за т. нар. „бърза писта“, което означава за директна комуникация с ръководството във всеки един етап от работата“, коментира още кметът Здравко Димитров.

Гаранцията на дейностите по Транспортния проект, чийто изпълнител е ипанското дружество, изтича на 16 декември. До това време те трябва да изпълнят ангажиментите си към Пловдив, стана ясно днес. 

„Подписал съм протоколите, защото съм видял работеща система. Стоя зад всяко свое действие, готов съм да поема своята отговорност“, подчерта ръководителят на Транспортния проект инж. Борислав Кръстев.

Монтират нови табели на автобусните спирки в Пловдив

Припомняме, че в продължение на няколко години десетки жалби и сигнали за неработещите електронни информационни табла по спирките, автомати за издаване на карти и билети, валидатори в автобусите и т.н., валяха към общинската администрация, но от бившата градска управа непрекъснато твърдяха, че системата работи или ще заработи от 1 април (б.р. без да се уточнява в коя година). 

Екипът от испанската фирма „Индра“ обаче, днес обеща да окаже пълно съдействие за въвеждането на системата в градския транспорт в пълен обем. 

„Ако системата не заработи на пълни обороти до края на годината, когато изтича договорът и гаранциите по него, предвиждаме и План „Б“. Юридическите екипи на Община Пловдив са готови да водят тежки съдебни дела, но се надяваме да не се стигне дотам“, заяви още зам.-кметът Тодор Чонов.