табла
табла / Община Пловдив
Питане за новите информационни табели по спирките, които наскоро Община Пловдив монтира, внася местната организация на ВМРО до кмета Иван Тотев.
 
Става въпрос за сините табели на всички автобусни спирки по бул. „Цар Борис III Обединител“ с информация за преминаващите рейсове по линиите на масовия вътрешноградски градски транспорт, за които от ОП „Организация и контрол на транспорта“ съобщиха, че поетапно същите такива ще бъдат поставени на всички 500 спирки в града.


Монтират нови табели на автобусните спирки в Пловдив


При направена от мен справка на „Профил на купувача“ на Община Пловдив и на общинското предприятие не открих информация за обявена процедура и за сключен договор, твърди общинският съветник от Патриотичния фронт в местния парламент Стефан Послийски и пита:
 
Има ли подписан договор и ако има каква е неговата стойност, има ли разплатени средства по договора и колко са те, кога е подписан договорът, от кога влиза в сила и какъв е срокът за изпълнение, кой е предложил сключването му, каква е процедурата която е проведена и "признава ли“ по този начин Община Пловдив, че т.нар. Транспортен проект е провален в частта му изграждането на електронните табла по спирките на масовият градски транспорт?
 
Междувременно, при дебата в ОбС за годишната програма за туризъм, от БСП и ВМРО отправиха критики към работата на фондация „Пловдив 2019“ и поискаха извънредна сесия с единствена точка дейността на организацията.