съд дело
съд дело / ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 21-годишния Димитър Тонкев, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. Младежът е привлечен като обвиняем за това, че от юни 2017 г. до 15 септември 2017 г., в село Виноградец, област Пазарджик, е държал с цел разпространение и разпространявал на три лица високорискови наркотични вещества – амфетамин и марихуана.

Петима са арестуваните в Пазарджишко за разпространение на наркотици

Разследването е започнало на 26 август 2017 г., като преди това са били извършени оперативни действия от органите на МВР. Продължават активните процесуално-следствени действия по случая, гласи лаконичното съобщение.

Задържаха сина на убития във Виноградец ресторантьор за наркотици

Тонкев беше арестуван при спец акция на полицаи от Пазарджик и Септември в събота, малко по-късно му бе наложена 72-часова мярка за задържане. От самото съобщение на МВР-Пазарджик ставаше ясно, че са заловени общо петима. Двама от тях са хванати да шофират под въздействие на дрога два отделни автомобила. Във втрория освен водача са пътували двама 21-годишни младежи, един от които е Димитър, но не беше съобщено колко и каква дрога е намерена у него. Петият е задържан, след като при претърсване на дома му са намерени 147 патрона за гладкоцевно и нарезно оръжие, за които нямал разрешително.