Има ясен политически натиск за шефските постове, смятат червените депутати
Има ясен политически натиск за шефските постове, смятат червените депутати / Dariknews.bg
Има ясен политически натиск за шефските постове, смятат червените депутати
23680
Има ясен политически натиск за шефските постове, смятат червените депутати
  • Има ясен политически натиск за шефските постове, смятат червените депутати

От ГЕРБ не удържаха на предизборните си обещания и в Пловдив и областта назначенията на важни постове са  само политически. Това  заявиха  депутатите от Коалиция за България Петър Мутафчиев и Захари Георгиев. Те се позоваха на примери с три отменени конкурса за шефски постове, за които има ясен политически натиск - на Университетската болница „Св. Георги", на Регионалния инспекторат по образование и на Областната служба „Земеделие".

Народните представители от левицата ще отправят питане към министъра на образованието Сергей Игнатов за това какви са причините да бъде отменен конкурса в Пловдивския просветен инспекторат. Те ще настояват за отговор по време на парламентарния контрол.

Според тях  конкурсът е спрян, за да се проведе нов и да го спечели  кандидатът на ГЕРБ Павлинка Кацарова, която се  провали на предишния. За да бъде прекратен един конкурс това означава, че структурата, която го провежда, не е спазила условията и е допуснала нарушения, което е отговорност на управляващите, каза Петър Мутафчиев.

По думите му в Пловдивска област ГЕРБ не изпълнява своя ангажимент към хората да има прозрачни и честни конкурси и тези три политически назначения са показателни.

/Чуйте още от прикачения звуков файл./