/ iStock/Getty Images
456 деца взеха участие в проведеното на 8 ноември класиране за прием в детските градини и ясли в Пловдив, съобщиха от Общината.

Най-голям е делът на децата за яслените групи - 273. За първа група участваха в класирането 53 деца, за втора 70 деца, за трета възрастова група 45 деца и за четвърта група само 15 деца.

За класирането бяха обявени 213 свободни места. От тях местата за най-малките - децата до 3-годишна възраст, които кандидатстват за яслените групи бяха 47.

За първа възрастова група - за децата, родени през 2019 година, бяха обявени 67 места. Свободните места за другите възрасти бяха, както следва: за втора възрастова група 21, за трета група 48 и за четвърта възрастова група - 30 свободни места.

Въпреки наличието на значителен брой свободни места, броят на класираните деца е 92 - 47 в яслените групи, 24 в първа група, 7 във втора възрастова група, 7 в трета група и 7 деца в четвърта възрастова група.

За всички класирани деца следва записване при директорите на детските градини и детските ясли в определения от Графика на дейностите срок - 14 ноември.

До края на 2022 г. са предвидени още две класирания, които са съответно на 24 ноември и 13 декември. При подаване на заявления за тях родителите е добре да се запознаят с обявените свободни места, които се публикуват на страницата на системата за прием на адрес: http://dz-priem.plovdiv.bg/