/ iStock/Getty Images
Най-популярният формат за кино на открито "Лятно кино в парка", се завръща в Пловдив за трета поредна година със специална селекция от филми, съобщават от културния отдел на община Пловдив.

От 1 юли до 19 юли 2020 пловдивчани ще могат да се насладят на заглавия от българското, европейското и американско кино. Прожекциите на открито ще са в Цар Симеоновата градина, на Небет тепе, Младежкия хълм, в парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк "Розариум", парк "Лаута" и "Ротари парк" - Тракия.

Сред българските киноленти са подбрани "В кръг" на Стефан Командарев; "Завръщане" на Ники Илиев и "Доза щастие" на Весела Тотева. Афишът на "Лятно кино в парка" включва "Такси 5", италианския филм "Любовна терапия", комедията "Ченгето от Белвил", аржентинския филм "Тайните на Киетуд". И още изключителните превъплъщения на Жулиет Бинош в "Тази, която не съм", Лиъм Нийсън в "Без последна спирка" и Силвестър Сталоун в "Невъзможно бягство 2: Хадес".

Всички прожекции са от 21 ч, а преди всяка от тях зрителите на открито ще гледат и специално подбрани късометражни филми от "Кинематограф". Входът за прожекциите е свободен, но кинолюбителите ще трябва да си носят нещо за сядане и добро настроение, за да се насладят на неповторимо лятно кино изживяване под звездите на Пловдив!

Проектът "Лятно кино в парка" се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от културния календар на града за 2020 година