/ / iStock/Getty Images
На 25 февруари в РУ Труд е получен сигнал за разбита къща в село Калековец, от която липсват множество вещи. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Пловдив.

В резултат на бързите действия на униформените е разкрит извършителя на кражбата 31-годишен жител на Калековец, добре познат на полицията, който извършил последното си деяние в условията на рецидив.

Хванах в крачка крадец, задигнал вещите на пенсионер


Извършителят на престъплението е осъждан за кражби вече 4 пъти, като три от тях са в условията на повторност. Последното наложено наказание за извършено от него деяние е лишаване от свобода за 8 месеца и е изтърпяно, като в края на ноември 2019 г. мъжът е излязъл от затвора. Малко след това бил автор на нова кражба- факт, станал ясен след последното му задържане в ареста на РУ Труд за срок от 24 часа по Закона за МВР.

С прокурорско постановление на лицето е взета мярка за неотклонение - "задържане под стража" за срок от 72 часа. В хода на разследването ще бъде установена съпричастността на задържания към други кражби на територията на районното управление, за които се водят досъдебни производства.

По думите на жители от село Калековец, мъжът не работи и се препитава с доходи от продажби на откраднатото, а с част от парите които получава от тях си набавя и наркотици.