/ БТА
Близо 400 водачи, управлявали автомобили след употреба на алкохол или наркотични вещества, са предадени на съд от началото на годината досега по дела, наблюдавани от Районната прокуратура в Пловдив, съобщи днес Атанас Илиев, зам. районен прокурор, на церемония по откриването на ремонтирана пътна отсечка в пловдивското село Храбрино. На нея присъстваха главният инспектор Йордан Милушев, началник на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР - Пловдив, кметове, представители на Областното пътно управление и др. 

Делата срещу повечето шофьори, управлявали след употреба на алкохол или наркотици, приключват по бързата процедура - до 7 дни след извършването на деянието.

Безкомпромисни сме и ще продължим да водим твърда наказателна политика спрямо тях, каза Илиев. По думите му, през последните две години - 2020-а и 2021-ва, за шофиране след употреба на алкохол или наркотици на съд са предадени около 2000 души.

Атанас Илиев посочи, че се поддържа постоянна връзка между ръководството на Районната прокуратура и полицията с оглед противодействие и превенция на престъпленията по пътищата. 

На откриването на ремонтирания път беше отслужена литургия за здраве и безаварийно пътуване.  

По отсечката преминава движението към осем населени места. 
БТА