Заедно с Анет Артинян в студиото на Дарик радио - Пловдив.
Заедно с Анет Артинян в студиото на Дарик радио - Пловдив. / снимка: Петър Тодоров
Песента „Гълъбо“ е посветена на сина ми, тя не разказва за любовни взаимоотношения между мъж и жена. Това сподели в ефира на Дарик радио „главният виновник“ да го има нашумелия напоследък нов български сингъл Вида Пиронкова. Тя разказа, че най-голямото препятствие в случването на музикалния проект е било в това, че първоначално на Миро (който изпълнява вокалните партии) било много трудно да си представи как трябва да изпее текста, защото не е родител. Тогава Вида го посъветвала да я изпее по най-нежния начин, до шепот. Резултатът е налице – новият хит в българската музика „Гълъбо“, който е плод на работата на изключителни професионалисти.

Песента е изпипана елегантно. Същото може да се каже и за видеоклипа. Автор на текста и композитор е Вида Пиронкова. Аранжиментът е дело на Светослав Лобошки, на пианото е проф. Людмил Ангелов.

Освен Вида, която е родом от Пловдив, в творческия екип има и други пловдивски следи. Една от тях е виолончелистката Анет Артинян. Със звуците на своя инструмент музикантката от Държавна опера – Пловдив допълва кадифения тембър на Миро. В интервю за Дарик Анет допълни, че песента е под №1 от албума с авторска музика на Вида Пиронкова „Емпатия“.

„Емпатия“ ще излезе през март. Той включва 17 песни и в него, освен Миро, участват Орлин Горанов, Мирослава Кацарова, Васил Петров, Катя Русенова, група "Атлас", Илия Ангелов, Марио Николов, Мария Грънчарова, големият актьор Васил Михайлов и Еделина Кънева.

Интервютата с двете дами може да чуете на сайта darikradio.bg.