/ Дарик Пловдив
Градският транспорт ще работи и в новогодишната нощ в Смолян. Движението на автобусите ще продължи до 03:00 часа, в полунощ. Това става ясно от издадена заповед на кмета на община Смолян Николай Мелемов, с която се подсигурява допълнителен градски транспорт за гражданите на Смолян в празничната нощ на 31 декември и в първите часове на 1 януари 2019 г.

До 20:00 часа работи тази вечер градският транспорт в Пазарджик

Празничното разписание на отделните линии на масовият градски транспорт ще са в сила от 23:30 часа, като интервалът на движение ще е 30 минути. Така, всеки желаещ смолянчанин и гости на града ще могат да се възползват от градския транспорт, за да посетят празненствата, които се подготвят от Община Смолян на площада на Нов център в града.

От 23.00  ч стартира  народно веселие „Честита Нова 2019 г.”, което ще се проведе на пл.”България” –Амфитеатъра. Община Смолян е подготвила новогодишна програма. За празничното настроение ще се погрижи Виевската фолклорна група. Водещ ще бъде примата на лакърдиите Веселина Бабаджанкова.

Половин милион българи ще пътуват нанякъде за празниците около Нова година

С чаша червено вино и новогодишна заря родопчани и гостите на града ще се поздравят с Новата 2019 г. На видеостена в 23.55 часа ще бъде излъчено и новогодишното приветствие на президента Румен Радев.

Минути след настъпването на 2019 г., приветствие ще отправи и кметът Николай Мелемов. След това новогодишната програма ще продължи с любими родопски песни и хора, лакърдии и благопожелания около запаления огън.