Горя дискотека до Водната палата, евакуират държавни служби
Горя дискотека до Водната палата, евакуират държавни служби / netinfo
Клуб “Екзит” в непостредствена близост до Водната палата гори, съобщиха от Пожарната. Огънят е избухнал преди час заради небрежност при ремонт на покрива на клуба, каза началникът на огнеборците комисар Румен Димчев.

Осем пожарни и над 30 огнеборци гасят пламъците. Хората, които работят във Водната палата, са разпуснати. Там са настанени областната служба “Земеделие и гори”, РИОСВ, хидромелиорациите, Агенцията по лозата и виното и други държавни структури. Няма данни за пострадали. Миризма и пушек се усещат обаче чак до площад „Съединение”. Няма завишение на серния диоксид, казаха от РИОСВ.

Според служители на земеделската служба огънят е причинен от двама работници при заваряване. Те предполагат, че мъжете са работили по предстоящото изграждане на магазин на фирма “Киров и син”. Свидетелите твърдят, че работниците са побягнали при пристигането на пожарникарите. Клубът и магазинът са с общ покрив. Прозорците на дискотеката са разбити, за да излиза димът. Пожарникарите са с маски и кислородни бутилки.

Движението по бул. “Марица – юг” е отцепено. Трафикът по бул. "Цар Борис Трети Обединител" е затруднен, въпреки че там има регулировчици.