Гонят от гимназията двамата деветокласници, посегнали на учителката си
Гонят от гимназията двамата деветокласници, посегнали на учителката си / netinfo
Деветокласниците Георги Шаламанов и Стоил Стоилов, за които се установи, че са малтретирали в час по английски 30-годишната си учителка Мария Чулова, ще бъдат преместени в друго училище. Това реши днес педагогическият съвет в Професионалната гимназия по хранителни технологии. Поведението им бе разгледано 17 дни след инцидента. Чулова обвини бившия вече директор на гимназията Владимир Милушев, че не е предприел адекватни възпитателни действия и се оплака в общинската комисия за борба с противообществените прояви.

Тя заяви пред Дарик, че в основата на конфликта с момчетата са фалшиви бележки, нанесени в дневника по нейния предмет. Ученици и част от колегите на Чулова пък смятат, че и самата учителка има вина и е провокирала тийнеджърите да я нападнат. Единият я е удрял с юмруци в гърдите, а другите двама са й счупили часовника, била е заплашена и с изнасилване.

В Трето РПУ е образувана преписка за хулиганство, унищожаване на чужда вещ и закани. Бащата на 16-годишния Георги от своя страна също възнамерява да пусне жалба срещу учителката, защото при схватката одрала сина му, съобщи класната ръководителка на 9 “В” Десислава Джамбова.

На днешния Педагогически съвет „за” преместването на двамата ученици в друго училище са гласували 56 от общо присъстващите 67 преподаватели.