Голяма авария спря тролеите в Пазарджик
Голяма авария спря тролеите в Пазарджик / снимка: Тина Соколова

Голяма авария наложи спирането на тролеите в Пазарджик днес. В ранния предиобед въздушно-контактната мрежа е разкъсана на няколко места, в района на кръговото кръстовище на моста на река Марица. Предполагаема причина е извънгабаритен товар, който е преминал тази сутрин през града. По разказ на работещи в близки бензиностанции камион с вишка е причинил повредата.

Екипи на дружеството се опитва да отстрани аварията. Това може да стане най-рано следобед, каза техническият ръководител на „Тролейбусен транспорт” Тодор Вълчев. В момента екип на Пътна полиция регулира движението на кръстовището, за да може техниците на електро транспортното дружество да възстановят прекъснатата контактна мрежа.

Практиката при транспортирането на извънгабаритни товари в рамките на града е то да се съгласува с транспортното дружество. Уточнява се денят, часът и трасето, по което да премине товарният автомобил и служители да съдействат за безпроблемното преминаване. В дружеството-превозвач обаче не са постъпили данни за планирано преминаване на извънгабаритен товар.

Най-вероятно ще бъдат проверени камерите на кръстовището, за да се установи кой е причинил аварията. Движението на тролейбусите ще бъде възстановено веднага след отстраняването на щетите.