/ Даниела Субашева, DarikNews
Шестима души са били глобени, тъй като тръгнали на разходка по пътя за Асеновата крепост край Асеновград. Те били спрени от полицейски екип, който е изпратен на място, за да ограничи движението на пешеходци към крепостта.

25 нови случая на коронавирус, заразата стигна Силистра

Тъй като нарушителите не спазили ограничителните мерки и дори влезли в пререкания с униформените, са им били съставени актове по новата заповед на здравния министър, която предвижда глоба от 5000 лв. за подобно нарушение. 

Даниела Субашева, DarikNews

В момента Асеновата крепост продължава да функционира. Причината е, че туристическият обект не може да бъде затворен заради  необходимостта от ежедневна поддръжка. Вчера в него е имало 18 посетители, а днес няма не е отишъл нито един. Персоналът е редуциран, а посетителите се допускат, според изискванията в заповедта на министъра на здравеопазването. Касата се дезинфекцира според предписанията.

Над 230 под карантина в Асеновградско, повечето се върнали от Германия

Продължават и обиколките на съвместни екипи на РУ-Асеновград и РЗИ по парковете в града. 

В дежурната част на Община Асеновград са получени общо 7 сигнала за нарушаване на ограничителните мерки. Един сигнал е подаден за работещо заведение на ул. „Миньор”, останалата част са за събрани на групи хора в Асеновград и в с. Боянци. Всички сигнали са предадени в РУ-Асеновград по компетентност.

Проверени са и 28 лица за спазване на карантинните изисквания.

36 под карантина в Асеновград, 11 са от днес

Със заповед на кмета доктор Христо Грудев ще бъдат изработени и поставени табели по парковете в града, които да уведомяват гражданите за разпоредбата на министъра на здравеопазването, че посещението на паркове, градини и детски площадки е забранено.