Главният мюфтия Мустафа Хаджи: На приказките не се начислява ДДС
Главният мюфтия Мустафа Хаджи: На приказките не се начислява ДДС / снимка: Димитър Владимиров, Дарик радио Пловдив
Главният мюфтия Мустафа Хаджи за имотите
70737
Главният мюфтия Мустафа Хаджи за имотите
  • Главният мюфтия Мустафа Хаджи за имотите

Главното мюфтийство не се отказва от исковете за имотите, които са били собственост на мюсюлманското вероизповедание. Това заяви пред медиите в Пловдив главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи. Той коментира изказванията за правоприемството на  поисканите със съдебни искове имотите с думите: „На приказките не се начислява ДДС, така че всеки е свободен да говори каквото поиска. Тези неща се  решават в съда и ние сме съгласни с това, което отреди българския съд“.

Главният мюфтия заяви, че въпросните искове за исковете за имоти не са били предмет на днешното посещение на външния министър на Турция Ахмет Давутоглу. Мустафа Хаджи допълни, че те не са собственост на Турция, а на мюсюлманското изповедание в България.

Според  Давутоглу, sлучилото се с Джумая джамия по време на протеста от 14-ти февруари, не е нещо, което да трябва стряска хората, отбеляза главният мюфтия след  петъчната молитва.  Той  допълни, че е  важно да се подобряват отношенията между мюсюлмани и християни и това е отбелязано от турския външен министър.