ГЕРБ–ВМРО с нов кандидат в “Родопи”, ОИК обвинена в пристрастия
ГЕРБ–ВМРО с нов кандидат в “Родопи”, ОИК обвинена в пристрастия / netinfo

Коалицията ГЕРБ – ВМРО издига нов кандидат-кмет за община “Родопи”, след като дирижираната от БСП Общинска избирателна комисия /ОИК/ анулира регистрацията на досегашния й претендент Пламен Спасов, съобщи областният лидер на ГЕРБ ген. Йордан Кюмюрджиев.

За кметския стол в управляваната досега от социалистите община ще се бори ръководителят на общинската охранителна фирма Атанас Кулев. Днес представители на коалицията ГЕРБ–ВМРО внесоха в ОИК–Родопи документите за оттеглянето му като кандидат-кмет за село Устина, а след решението на комисията незабавно ще поискат официалната му регистрация като кандидат за общински кмет.

Очакваме нови обструкции от страна на 11-членната ОИК–Родопи, в която 7 от членовете са служители на администрацията на настоящия кмет, предупреди Кюмюрджиев и покани журналистите като свидетели на внасянето на всички книжа. Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че действията на избирателната комисия са под диктат и са “израз на безпомощност от страна на БСП и техния кмет, който отново се кандидатира”.

Според Кюмюрджиев решението на ОИК–Родопи за анулиране регистрацията на първоначално издигнатия кандидат е базирано на получена по факс жалба от ЦИК, която обаче е внесена 4 дни след решението за заличаване на претендента на ГЕРБ–ВМРО. Генералът посочи още един порок на решението за анулиране - с него едновременно се уведомява коалицията да отстрани допуснатите пропуски и се казва, че тя не е реагирала на това уведомление в законния срок. Областният лидер на ГЕРБ заяви, че зад тези действия стоят “комплексари без морал, достойнство и качества да решат битката за Родопи в честна конкуренция”.