ГЕРБ оттегли зам.-председателя си в ОбС като протест. ВМРО заподозря вътрешнопартийна интрига
ГЕРБ оттегли зам.-председателя си в ОбС като протест. ВМРО заподозря вътрешнопартийна интрига / netinfo

Ръководството на ГЕРБ в Пловдив оттегля своя заместник-председател на Общинския съвет Сузана Николова и иска оставката на човека на ВМРО на същия пост Камен Шишманов. Това обяви градското ръководство на партията в нарочна декларация. Изтеглянето на Николова е израз на несъгласие с политиката на ръководене на Общинския съвет, се казва в официалната позиция на хората на Бойко Борисов. Те искат оставката на Камен Шишманов за – цитирам – уронване престижа на институцията Общински съвет, и се позовават на скандалното му изказване по време на дебата за приватизацията на поликлиниките, че в тях работят и некадърници, чиито грешки пращат пациенти под земята.

 

Функционери от ВМРО заподозряха вътрешнопартиен комплот сред бившите си коалиционни партньори. Те обясниха оттеглянето на Сузана Николова като зам—председател с факта, че тя работела конструктивно и диалогично с тях и с Атака, поради което била заподозряна в колаборационизъм. Това е отчаян опит за изместване на дебата за работата на най-представителния орган на местната власт, ясно сме  посочили причините за оттеглянето на Сузана Николова, коментира лидерът на ГЕРБ Иван Тотев. Самата Николова отклонява разговорите на мобилния си телефон.

 

Според председателя на Общинския съвет Илко Илиев пък хората на Бойко Борисов нямат основание да се  чувстват притеснени при  работата си в местния парламент. Не е правилно от оставането на един техен съветник – Павлинка Кацарова, извън комисиите да правят кардинални оценки, защото това е стечение на субективни обстоятелства, каза Илиев пред Дарик.

 

Камен Шишманов, чиято оставка искат герберите, заяви, че това е право само на съпартийците му.