ГЕРБ гласува с БСП срещу предложенията на кмета
ГЕРБ гласува с БСП срещу предложенията на кмета / netinfo

Временният управител на общинската фирма „Чистота” Радослав Кошински няма да може да се състезава за титуляр на поста, след като Общинският съвет обяви конкурсни условия, на които той не отговаря. Коалиционните партньори на ВМРО в местното управление – ГЕРБ, подкрепиха предложението на БСП за вдигане на изискването за управленски стаж от 2 на 5 години и за въвеждане на условие бъдещият управител да бъде магистър по икономика  или екология, а не както първоначално бе предложено – бакалавър.

Пак с гласовете на ГЕРБ, БСП и ДСБ бе отхвърлено предложение на ВМРО за управленски опит да се признава и участие в управителен съвет на фирма. Съветници от левицата коментираха, че първоначално предложените условия са били специално формулирани за Радослав Кошински, който има „скромен” трудов стаж.

Съветниците отхвърлиха и като незаконосъобразно предложението на кмета Славчо Атанасов с пари от бюджета да се компенсира намаляването на възнагражденията на 750-те работнички от "Чистота" с въвеждането на плоския данък. Според Даниела Желязкова от ДСБ, юридически е недопустимо с бюджетни пари да се покриват разходи на търговско дружество, каквото е „Чистота”.