Геймъри от всички страни – съединявайте се!
Геймъри от всички страни – съединявайте се! / plovdivgamejam

Както всяка година последният уикенд на януари е уикенда на Global Game Jam. Това е най-голямото събитие за разработка на игри в света. В България Game Jam ще се проведе в два града – София и Пловдив. Джемсешъна ще се излъчва на живо до всички локации на Global Game Jam. Организаторите имат за цел да направят събитието годишна традиция за гейм индустрията в България. Конкретно Plovdiv Game Jam е отворен за всички желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто онези с талант! Идеята на събитието е да се съберат хора с различен произход, интереси и умения, и да се мотивират да работят заедно по една идея – да планират и изпълнят концепция за 48 часа. Само заради предизвикателството!

Геймъри от всички страни  съединявайте се
netinfo
В програмата на гейм форума в Пловдив ще научите защо и как видео игрите се превърнаха в едно от най-добрите разказвачески изкуства? Лектор по темата е Йордан Желязков. Ще бъдат представени 2D/3D арт проекти, както и ще бъде разяснен художествения процес в създаването на игри. Желаещите да участват трябва да се регистрират най-късно до 12ч. на 29-ти януари в Пловдивски културен институт на ул. „Иван Перпелиев“ № 5.

Същия ден (29 януари) в 18ч. ще бъде обявена и официалната тема на тазгодишния Global Game Jam. 30 минути по-късно ще бъдат създадени и работните групи, които ще осъществят гейм идеите си в последните два дни на месеца. Кулминацията на събитието е в 19ч. в неделя (31 януари), когато след гласуване ще стане ясен отбора победител в състезанието по създаване на игри.

Още за геймърския форум можете да видите в официалната страница на събитието.