ФОРОР: 616 дка в землището на Крумово са ползвани неправомерно
ФОРОР: 616 дка в землището на Крумово са ползвани неправомерно / netinfo

Сигнал за злоупотреби с общинска земя внасят в местния парламент на „Родопи“ общински съветници от ФОРОР.  Над 600 дка са отдадени  на частни лица без търг и конкурс и без договори за ползване под наем през 2013 и 2014 година, алармират съветниците Васил Гюрдиев, Георги Герев и Георги Мичев в официално питане до кмета на общината Пламен Спасов.

Направена от тях справка в регистрите на Държавен фонд „Земеделие“  установява, че голям брой имоти с обща площ над 616 декара в землището на с. Крумово са ползвани от земеделски производители без сключени договори за наем или аренда с общината. За имотите не са били обявявани тръжни процедури за отдаването им под наем.

Затова 3-мата съветници обвиняват кмета на общината в безстопанственост и питат официално как е организирано провеждането на тръжни или конкурсни процедури за тези имоти и как са управлявани те през 2013 и 2014 г.

Тези имоти попадат в списъка за обезщетение на собственици на земя и нямаме право да оперираме с тях по нормалния ред, съобщи пред Дарик кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов. Част от производителите са внесли дарение в общината, а някои от имотите са били запорирани. Затова най-подробно, имот по имот, ще отговоря на съветниците на сесията на 26 март, след като кметицата на Крумово Румяна Самоковарева и директорът на „Общинска собственост“ изготвят справката, допълни кметът.

Пламен Спасов категорично отхвърли обвиненията в безстопанственост и заяви, че това е предизборна атака.