Езеро с водопад и лилии в градина на семейство от Момчиловци
Езеро с водопад и лилии в градина на семейство от Момчиловци / netinfo
Семейство Паскалеви от родопското село Момчиловци са превърнали дворното място пред къщата си в малко райско кътче. 7-метрово изкуствено езеро с рибки и водопад, беседка, люлка и над 20 вида цветя, сред които и екзотични лилии, са само някои от елементите на оригиналната им градина.

Домакинята на дома Галя Паскалева сподели, че отдавна е мечтаела за водни лилии. Тя е купила първата си лилия след дълго търсене през пролетта, а за рождения й ден преди 10 дни, роднините я изненадали като й подарили още четири - розова, червена, жълта и бяла.

Родопчаните са аранжирали градината си с глинени фигури във вид на джуджета, зайчета, патици и жаби. В двора им са подредени уникални камъни и дънери, които са събирани от цяла България, заедно с грънци, делви и други автентични съдове.

Идеята за проекта се е родила при едно от пътуванията на Галя до Полша, заедно със самодейния състав при читалище "Светлина" в Момчиловци. Там я настанили в селска къща, в двора на която имало красиво изкуствено градинско езеро.