Етнически лидери бойкотират общината
Етнически лидери бойкотират общината / netinfo
42-ма етнически лидери, начело с председателя на фондация “Прав път” Ашим Асан, бойкотираха сградата на община Пловдив днес и отказаха да присъстват на насрочен разговор по социални теми. Протестът им е заради намерението на градската управа да забрани шумните ромски сватби, които се провеждат на открито в махалите.

На срещата трябваше да се дискутират неплатените сметки за ток в етническите квартали и стратегията за интеграция на малцинствата в общината за периода до 2011 г., тези хора бойкотират собствените си семейства, коментира социалният заместник-кмет Красимир Ангелов.

Докато на тертия етаж разоговът течеше в тесен кръг, пред входа на общината Ашим Асан шумно обясняваше, че на преговорите са се явили само няколко, цитирам: “платени лакеи и помияри” на ВМРО, които вече няма да могат да стъпят в махалите, защото са предали братята си. Според Асан местната управа си купувала и назначавала хора от малцинствата, които обявявала за етнически лидери, и преговаряла с тях, като в същото време им предоставяла различни облаги. “Ако общинарите от ВМРО продължават да работят по този начин, следващото управление на града ще е от ДПС”, прогнозира Ашим Асан.

Чуйте още от прикачения звуков файл: