Държавата прехвърля чрез заменка минерална баня на община Хисар
Държавата прехвърля чрез заменка минерална баня на община Хисар / netinfo
„Старата баня” в Хисар, която сега е държавна собственост, ще стане общинска след приключване на започналата процедура по замяната й със общинската земя под новата балнеолечебница „Момина баня”. Това заяви областният управител Тодор Петков по време на изнесената си приемна в курортния град, в отговор на настояване от хисарчанка града да има своя баня, която да стопанисва.

Само една от 5-те хисарски бани функционира. Останалите 4 бяха затворени от Министерството на здравеопазването миналата година поради липса на средства за издръжка.

Липсата на какъвто и да е транспорт от Михилци до градовете Хисар и Карлово бе другият проблем, който постави кметицата на селото Божанка Пампурова. Жителите на Михилци не могат даползват нормално нито медицински, нито административни услуги, откакто преди повече от половин година карловската фирма "Магистрали" прекрати самоволно договора си за превоз и остави селата от общината без транспорт. Тодор Петков обясни, че са водени разговори с превозвачи да се възстановят част от старите разписания, а автобусите за Плевен и Русе, които минават през Михилци, вече би трябвало да имат спирки в селото. Според Пампурова обаче, нито един от тях не спазва тази договорка.