ТД Природа
ТД Природа / снимка: личен архив
Новият офис на Туристическо дружество “Природа” ще бъде открит в Международния ден на планините – 11 декември, от 18.30 часа в сградата на Дом “Васил Левски”, ул. “Райко Даскалов” №53.
 
В реализираните от сдружението вече 16 туристическите събития взеха участие много пешеходни и вело туристи от Пловдив и страната, а дебютният излет до Фотински водопади събра впечатляващата бройка от над 140 любители на туризма. Като най-значима изява до момента бе провеждането на двуседмичния поход по европейски маршрут Е-4, минаващ през Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка. ТД “Природа” вече е изградило ефективно взаимодействие с Националния алианс за работа с доброволци и БГ Бъди Активен.
 
Довечера ще бъде представен календарният план на сдружението за 2019 г., ще бъдат обменени идеи за развитието на планинарството, а също и творчески решения за изграждането му. Гостите на откриването ще имат възможност да заявят желанието си за членство в дружеството, а също да участват в предизвикателства с награди. Желаещите да се присъединят към изграждането на планинската му библиотека са приветствани да дарят четиво по свой избор за новия офис на сдружението.
 
Туристическо дружество „ПРИРОДА“  е сдружение с нестопанска цел, което е учредено в началото на 2018 год. в град Пловдив. Основните му цели са да се създадат условия за намаляване на заседналия начин на живот, повишаване на информираността на гражданите относно ползите от изграждането и поддържането на природосъобразен начин на живот и формиране на траен интерес към практикуване на туристически дейности. Отговарянето на нуждите на обществото от създаването на условия за практикуване на  социален туризъм за здраве и дълголетие, популяризирането и опазването на природните и културни забележителности, създаване и разпространение на добри практики за работа с ученици и студенти, са част от задачите, които стоят пред дружеството.