До 10 години може да получи виновникът за бомбата под колата на Божикова
До 10 години може да получи виновникът за бомбата под колата на Божикова / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив

До 10 години затвор може да получи виновникът за поставената бомба под колата на адвокат Евелина Божикова, научи Дарик радио. Според запознати юристи с оглед на това, че няма жертви и нанесени материални щети, извършителят може да получи от 1 до 8 или от 3 до 10 години наказание „лишаване от свобода“.

По-рано днес районът на ул. "Христо Г. Данов" бе отцепен заради сигнал за бомба до колата на адвокатката Евелина Божикова. Няколко часа по-късно служител на ДОТИ детонира контролирано взривното устройство.

„Нямам представа кой може да е виновен за бомбата под колата ми“, каза Божикова пред медиите, минути преди да замине на частно посещение в Лондон. Според съседи миналата годината районът също е бил отцепен, заради заплахи за бомба в същата сграда. Информацията бе потвърдена и от самата Божикова.

Съпругът на Евелина Божикова и бивш зам.-министър на правосъдието Севдалин Божикова разказа, че е разбрал за бомбата сутринта, като е станал. Той е  видял, че има хора около колата и след като слязъл е научил, че се работи по сигнал за бомба.

В отдел „Криминална полиция” – Пловдив е образувано досъдебно производство, уведомена е Окръжна прокуратура – Пловдив. Започнати са процесуални и следствени действия за разкриване авторите на престъплението.