/ ThinkStock/Getty Images
Деветима са били заловени при специализирани полицейски операции срещу употребата и разпространението на наркотични вещества, проведени през седмицата на територията на Пловдив, съобщиха от полицията в града.

Мащабна акция срещу финансирането на тероризма, над 40 души са задържани

На адрес в централната градска част служители от отдел „Криминална полиция“ задържали в момент на наркосделка трима мъже на 22, 28 и 33 години, от които иззели близо 260 грама марихуана, две електронни везни и мобилни телефони.

В квартал „Столипиново“ екипи на Шесто РУ засекли 50-годишен криминално проявен и осъждан да пренася 21 пакетчета с марихуана, а 31-годишен се бил сдобил с две дози хероин.

Други четирима притежатели на дрога били установени от служители на Трето РУ. В лекия автомобил „БМВ“ на задържан 25-годишен дрогиран водач от Варна полицаите открили 58 грама марихуана. 11 грама от наркотика, 37 грама амфетамин и две електронни везни иззели от жилището на 29-годишен пловдивчанин, а от две 17-годишни момчета – общо шест пакетчета суха зелена листна маса.

По случаите са образувани полицейски производство, уведомена е прокуратурата. На всички извършители е наложена 24-часова мярка за неотклонение.