Рокада в ОбС, Пепа Деведжиева става зам.-председател
Рокада в ОбС, Пепа Деведжиева става зам.-председател

Ново питане за парка зад хотела „Санкт Петербург” внася общинският съветник от Реформаторския блок Пепа Деведжиева. Този път тя настоява кметът да отговори на въпроса нарушен ли е законът при апортирането на имота от 18 дка в капитала на „Пълдин Туринвест” през 2006 г., защото през 2002 г. имотът е актуван като публична общинска собственост.

Поредната "заменка" изкарва пловдивчани на протест (СНИМКИ)

„Към момента на актуването, както и към момента на вземане на решение от Общинския съвет за промяна на характера на собствеността, имотът е бил съществуваща зелена площ и съгласно тогавашната редакция на чл. 62, ал.1, от Закона за устройство на територията такива имоти не са могли да бъдат продавани или прехвърляни, а са се ползвали със специалната закрила на закона като защитени територии. Какви са мотивите на общината да предложи на Общинския съвет промяната на собствеността в противоречие с действащия тогава закон?”, пита Деведжиева.

Пловдивчани на пореден протест в защита на парка в "Северен"

Тя разширява кръга на въпросите си и към съдбата на „Пълдин Туринвест“ пита какви действия е предприела община Пловдив да защити интересите си в дружеството, както и да възстанови собствеността върху апортираните имоти. „Община Пловдив завела ли е съдебни дела за възстановяване на собствеността си върху имотите, апортирани в „Пълдин Туринвест“, има ли анализи на участието на общината в дружеството и предложения за разрешаване на проблема?”, гласи друг от въпросите на Деведжиева.

Заради големия обществен интерес, тя настоява да получи отговор още на следващата сесия.