Детски празник в Цар Симеоновата градина
Детски празник в Цар Симеоновата градина / plovdiv2019

По повод две години от спечелването на титлата Европейска столица на културата, Фондация „Пловдив 2019“, съвместно със сдружение „БГ Бъди активен“ организира днес детски празник „Пловдив за децата“ в Цар Симеоновата градина.

Празникът следва традицията от миналата година и мотото – „За децата“, с което фондацията посвещава рождените дни на инициативата на най-младата публика. Програмата от 10.00 до 13.00 часа в почивния ден включва различни възможности за забавление и съревнование за деца и техните родители.

Детски празник в Цар Симеоновата градина
netinfo
По време на тържеството в Цар Симеоновата градина ще бъдат обособени четири зони с различни активности. Първата ще е разположена пред Виенския павилион, където ще се проведат салса анимации, зумба за деца, Fit jumping, Регетон и Free Dance.

В зоната за тренировки на дървените подиуми пред пеещите фонтани ще има йога за деца, тренировка за майки с бебета, Да Дао за деца.

В зоната за състезания, която ще е обособена в дясната част от Виенския павилион, ще се проведат състезания за тротинетки, ролери и надпревара за родители с детски колички. До Виенския павилион ще има още и зона за игри с интерактивно „Не се сърди човече“ и зона за рисунки.

Участието в празника е безплатно за всички. Организаторите обещават множество награди и изненади.