Червеният кмет на Съединение пристана на ГЕРБ
Червеният кмет на Съединение пристана на ГЕРБ / dariknews.bg/архив
Здравко Димитров
58581
Здравко Димитров
  • Здравко Димитров

Кметът на Съединение Георги Руменов, който бе издигнат като кандидат на БСП, напуска „червената" партия и става член на ГЕРБ. Това потвърди лидерът на ГЕРБ Пловдив - Област Здравко Димитров. Той заяви, че Руменов не е притискан по никакъв начин и сам е взел решението с мотиви, че работи добре с управляващите както на местно, така и на национално ниво.

Молбата на Руменов за членство в ГЕРБ провокира спешна среща между него и областния и градски лидер на БСП Георги Гергов, която ще се проведе днес следобед. Шефът на „червените" заяви в аванс, че ако кметът си подаде документи в ГЕРБ, той автоматично ще бъде отлъчен от БСП по устав.

Георги Руменов потвърди за Дарик, че е кандидатствал за премиерската партия, но отказа подробности. Заместникът му Георги Трендафилов също минава в ГЕРБ.

Руменов спечели изборите в Съединение през месец май, издигнат от БСП, когато победи Сашо Динчийски от ГЕРБ на балотаж с преднина от 300 гласа. До повторен вот в общината се стигна заради смъртта на предишния кмет Евгений Маринчешки. Той почина на 3-ти февруари, след като няколко дни по-рано катастрофира на автомагистрала „Тракия" на разклона за село Труд.