БСП иска пререгистрация на общинските фирми, за да отпаднат бордовете
БСП иска пререгистрация на общинските фирми, за да отпаднат бордовете / netinfo
Всички общински фирми в Пловдив да бъдат пререгистрирани от акционерни дружества в еднолични фирми с ограничена отговорност, за да отпадне издръжката на скъпоплатени бордове, ще поиска БСП като част от пакет мерки, които предлага за стабилизиране на общинската икономика. В момента те се използват за хранилка на партийни некадърници, заяви съветникът Тодор Кръстев.

Още на първата след ваканцията сесия на 17 септември левицата внася предложение за отмяна на решението на Общинския съвет от края на юли, с което бяха сменени директорските съвети на “Митнически терминал”, “Бъдеще”, “Битова тъкан” и вече придобитата от реститути фирма “Ритон”. БСП тогава бойкотира гласуването, след като не бе прието предложението й за конкурси. На предстоящото заседание на Общинския съвет групата отново ще поиска със свое решение той да върне конкурсното начало при избора на управители на общинските фирми. Проекто-предложението на левицата включва и задължаване на кмета в едномесечен срок да внесе за обсъждане критерии за провеждане на конкурсите и за промени в уставите на общинските дружества, които да засилят ролята на контрольорите, каза съветникът Стефчо Таушанов.

Съветниците на БСП отново атакуваха новата коалиция около ГЕРБ. Новите съюзници само на думи са за прозрачно управление на общинската икономика, но отказаха да подпишат искането ни за тематична извънредна сесия, каза председателят на групата на левицата Николай Радев.