Брацигово 
Брацигово  / Дарик архив
Коледните празненства в Брацигово тази година ще са повече и по-тържествени,тъй като в програмата са предвидени поредица прояви за 125-годишнината от създаването на града и 40 години от обявяването на общината. Те започват днес със запалването светлините на коледната елха.

Концертът по този повод започва от 17,30 часа на площад „Централен“. В програмата са включени изпълнения на детски и ученически състави от местни градини и училища, както и на школите към читалище „Васил Петлешков“.

Двете големи годишнини ще бъдат отбелязани на 15 декември с гостуваща постановка на „Българи от старо време“ на Младежкия драматичен театър „Константин Кисимов“ от Велико Търново. На следващия ден от 9,00 часа ще бъде отслужена тържествена света литургия в храма „Свети Йоан Предтеча“. В 10,30 часа ще бъде представена възстановка на историческите събития, свързани с годишнините.

След традиционната за такива случаи тържествена сесия на Общинския съвет, която започва от 11,30 часа е предвиден празничен концерт в голямата зала на читалище „Васил Петлешков“.