Борисов: Позицията на синдикатите е безотговорна
Борисов: Позицията на синдикатите е безотговорна / dariknews.bg/ архив
Борисов: Позицията на синдикатите е безотговорна
48126
Борисов: Позицията на синдикатите е безотговорна
  • Борисов: Позицията на синдикатите е безотговорна

Като безотговорна определи позицията на днешните протестиращи пред Областна управа - Пловдив премиерът Бойко Борисов. След края на изнесеното заседание на Министерски съвет в Пловдив, той допълни, че декларацията им казва следното: „Спрете пенсионната реформа, пък след години - каквото ще да става!" Вярно е, че мярката е непопулярна и никъде в Европа реформата не се приема с аплодисменти, но тя просто трябва да се направи, категоричен бе Борисов.

Министър-председателят изрази надежда, че днес ще приключи стачката в „Товарни превози", както и че ще се отпушат гарите Горна Оряховица и Пловдив. С цялото си уважение към синдикатите се надявам да разберат, че това всъщност е единственото правилно, което се прави в момента, добави той.

Бойко Борисов обясни, че се е ядосал от факта, че за 10 месеца са издадени 162 000 болнични листа в двете БДЖ дружества. На транспортните синдикати би трябвало да направи впечатление, че толкова много хора са се разболели за 10 месеца. Условията им на труд не са по-опасни или вредни от на който и да било, подчерта премиерът.

Чуйте и от прикачения звуков файл.