Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов / БГНЕС
Бойко Борисов отново ще е водач на листата на ГЕРБ Пловдив, научи Дарик. На второ място е ексдепутатът и председател на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова. Трети е Вежди Рашидов, който заедно с бившия премиер за трети пореден път е в избирателната листа на партията в града под тепетата. След бившия министър на културата се нарежда депутатът от 43-то Народно събрание Атанас Ташков.

Водач на ГЕРБ в областта е ген. Константин Попов от гражданската квота, чието име се спрягаше за челната позиция на листата на партията в града. Втори след него е бившият кмет на Асеновград д-р Христо Грудев, който беше народен представител в последния парламент.

Трета е лидерът на ГЕРБ в Карлово Данка Люртова, която е зам.-кмет в общината, четвъртото място е за Младен Шишков от квотата на партията в Раковски, Евелина Русинова – председател на ГЕРБ Жени в областта е пета, на шесто място е Катя Попова от Първомай.

Дарик научи още, че в листата за депутати на ГЕРБ Пловдив за 44-то Народно събрание влизат и бившият зам.кмет по транспорта Александър Държиков, екскметът и сегашен общински съветник Спас Гърневски, както и досегашните народни представители Стефан Дедев, Петър Петров и Димитър Лазаров.